For den som er glad i fiskekaker, og helst vil unngå ultraprosesserte varianter, er det heldigvis mulig å lage dem selv. Med stavmikser eller kjøkkenmaskin går jobben som en lek. Det blir jo heller ikke feil at hvit fisk er en god kilde til jod, som er viktig for at stoffskiftet og immunforsvaret skal være på sitt beste. 🤩🐟 Denne oppskriften er lektinfri, glutenfri og uten kumelksprotein.
(5 – 6 porsjoner)
800 g fiskefilet av hvitfisk (feks torsk og/eller sei)
1 - 2 ss tapiokastivelse*
2 dl geitemelk**
2 fedd hvitløk
1 purre
1 ts salt
½ ts pepper
½ lime eller sitron
Friske urter: feks gressløk, persille, dill (valgfritt)
Kokosfett eller smør til steking
*Tapiokastivelse er lektinfritt og erstatter potetmel 1:1.
**Om du tåler kumelk, kan du bruke det eller fløte. Kokosmelk funker også, men det vil gi en annen smak til fiskekakene.
Tips: Stek en testkake for å sjekke at farsen har passe mye stivelse og krydder (hvis ikke kan du justere før du steker resten).
Fiskekakene kan fryses. De er gode både varme og kalde – supre i lunsjmatpakke!
Server feks med en god salat, coleslaw eller ovnsbakte grønnsaker.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: