Søtpotetsuppe


Søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe er skikkelig godt – og hvis du lager den på forhånd (slik at den får kjølt seg ned før du varmer den opp igjen) blir den full av såkalt «resistent stivelse» som betyr full fest for de gode tarmbakteriene. 🥳 Kjempegod sammen med feks kokt egg og/eller

ostekjeks som proteinkilde.


  

Ingredienser

(4 porsjoner)

2 ss olivenolje

1 løk, hakket

3 stilker stangselleri, i skiver

ca 1 kg søtpotet (3 store eller 4 litt mindre) i biter

2 fedd hvitløk, finhakket

1 tommelfinger stor bit ingefær, finhakket

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

1 ts paprika

1 ts timian

½ ts kanel

1 l kyllingkraft

  

Slik gjør du:

  1. Kutt alle grønnsaker.
  2. Varm olivenolje i en stor kjele og stek løk og selleri til de er blanke (men ikke brune).
  3. Ha i søtpotet, hvitløk, ingefær og krydder og stek videre et par minutter.
  4. Ha i kraft. La det småkoke i ca 30 minutter til søtpotetene er veldig myke (nesten faller fra hverandre).
  5. Kjør suppen jevn med stavmikser.
  6. Server med passende proteinkilde, feks kokte egg, et dryss revet parmesan eller ostekjeks.

  

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Nyhetsbrev: Inspirasjon, tips og oppskrifter hver fredag - meld deg på
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Varig sunn & slank: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program
  • 1:1 coaching og kostholdsveiledning - ta kontakt
  • Retreat: Følg med i nyhetsbrev