Her fÄr du oppskrifter for frokost, lunsj og middag - bÄde klassikeren lammelÄr sÄ vel som grÞnnsaksomelett og en herlig grÞnnkÄlsalat. Middagen «lager seg selv» mens du kan nyte (forhÄpentligvis) fantastisk pÄskevÊr ute, og alle rettene skal vÊre enkle Ä lage, enten du er pÄ hyttetur eller hjemme. Riktig god pÄske!
(1 person, ca 15 minutter)
2 egg
2 ss vann
+/- 150 g grĂžnnsaker etter eget valg
1 ss olje
salt og pepper
For flere omelettideer og tips for Ă„ lage omelett i ovnen: https://xlosunnogslank.no/inspirasjon/omelett-oppskrift
(2 personer, ca 15 minutter)
1 pk grÞnnkÄl - klar til bruk
1 pk granateplekjerner fra frysedisken - eller kjernene fra et granateple
50 g pinjekjerner - kan gjerne ristes litt om du vil
2-5 ss extra virgin olivenolje
150-200 g chrevre i skiver
Anrett salaten - og kos dere!
(6 porsjoner â 6 timer.)
1 lammelÄr
3 stilker frisk rosmarin (evt noen ts tĂžrket)
6 fedd hvitlĂžk
3 dl vann
1 ts salt
1 ts pepper
3 gule lĂžk (ca 300 g)
3 rĂždlĂžk (ca 300 g)
6 gulrĂžtter (ca 450 g)
1 sellerirot (ca 600 g)
3 rĂždbeter (ca 360 g)
0,5 kÄlrot (ca 500 g)
Saus
2 laurbĂŠrblad
2 sjalottlĂžk
1 ss smĂžr/kokosolje
1 ss balsamicoeddik
3 dl kraft fra lammet
2 ss smĂžr
Pepper
2 dl rĂždvin
Salt
1 ss honning
2 ss hakket frisk timian
P.S. Lyst til Ă„ komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:
Fotomontasje med bilder fra Unsplash:
Pannekaker: Alexandre Kusper
RotgrĂžnnsaker: Christina Rumpf
LammelÄr: Ruman Amin
BĂžnner: Milada Viegrova
PÄskeliljer: Tim Gouw
PÄsketre: Kaja Reichardt