PĂ„skemeny đŸŒ»đŸŁ


PĂ„skemeny đŸŒ»đŸŁ

Her fĂ„r du oppskrifter for frokost, lunsj og middag - bĂ„de klassikeren lammelĂ„r sĂ„ vel som grĂžnnsaksomelett og en herlig grĂžnnkĂ„lsalat. Middagen «lager seg selv» mens du kan nyte (forhĂ„pentligvis) fantastisk pĂ„skevĂŠr ute, og alle rettene skal vĂŠre enkle Ă„ lage, enten du er pĂ„ hyttetur eller hjemme. Riktig god pĂ„ske!

 Frokost: GrĂžnnsaksomelett

(1 person, ca 15 minutter)

2 egg
2 ss vann
+/- 150 g grĂžnnsaker etter eget valg
1 ss olje
salt og pepper

  1. Visp eggene og vann.
  2. Ha oljen og grĂžnnsakene i en stekepanne.
  3. Hell over eggestanden.
  4. Stek pĂ„ lav varme til eggestanden har stivnet – gjerne under lokk.
  5. Krydre med salt og pepper.

For flere omelettideer og tips for Ă„ lage omelett i ovnen: https://xlosunnogslank.no/inspirasjon/omelett-oppskrift


Lunsj: GrÞnnkÄlsalat med chevre, granateplekjerner og pinjekjerner

(2 personer, ca 15 minutter)

1 pk grÞnnkÄl - klar til bruk
1 pk granateplekjerner fra frysedisken - eller kjernene fra et granateple
50 g pinjekjerner - kan gjerne ristes litt om du vil
2-5 ss extra virgin olivenolje
150-200 g chrevre i skiver

Anrett salaten - og kos dere!


Middag: Langsomt stekt lammelÄr pÄ en seng av rotgrÞnnsaker

(6 porsjoner – 6 timer.)

1 lammelÄr
3 stilker frisk rosmarin (evt noen ts tĂžrket)
6 fedd hvitlĂžk
3 dl vann
1 ts salt
1 ts pepper
3 gule lĂžk (ca 300 g)
3 rĂždlĂžk (ca 300 g)
6 gulrĂžtter (ca 450 g)
1 sellerirot (ca 600 g)
3 rĂždbeter (ca 360 g)
0,5 kÄlrot (ca 500 g)

Saus

2 laurbĂŠrblad
2 sjalottlĂžk
1 ss smĂžr/kokosolje
1 ss balsamicoeddik
3 dl kraft fra lammet
2 ss smĂžr
Pepper
2 dl rĂždvin
Salt
1 ss honning
2 ss hakket frisk timian

  1. Sett stekeovnen pÄ 90 grader over og undervarme.
  2. Gni lammelÄret med salt og pepper. Del hvitlÞken i tynne bÄter, skjÊr lommer i steken og stikk inn hvitlÞksbÄter og rosmarinkvaster.
  3. Skrell og del grÞnnsakene i jevnstore terninger og ha dem i langpanne. Hell over 3 dl vann og legg lammelÄret pÄ toppen. Stikk inn steketermometer i den tykkeste delen av lÄret og pass pÄ at du ikke treffer beinet.
  4. Stek nederst i ovnen i 5-6 timer til temperaturen viser 65 grader (medium) eller 70 grader (medium pluss).
  5. La steken hvile i 20 minutter mens du lager sausen:
  6. Fres sjalottlĂžk og laurbĂŠrblader i litt smĂžr eller kokosolje i ca 3 minutter. Ha i balsamico og kok inn til den har fordampet.
  7. Ha i honning og rĂždvin, og kok inn til ca 1/3. Ha i kraft og timian. Ta kjelen av varmen og pisk inn smĂžr (kan utelates). Smak til med salt og pepper.


P.S. Lyst til Ă„ komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Mindre magefett og mer energi pĂ„ 4 uker – gratis guide
  • Nyhetsbrev: Inspirasjon, tips og oppskrifter hver fredag - meld deg pĂ„
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjĂžring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Varig sunn & slank: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som Ăžnsker bedre kosthold og livsstil for Ă„ ta vare pĂ„ kropp, hode og energinivĂ„ – program
  • 1:1 coaching og kostholdsveiledning - ta kontakt
  • Retreat: FĂžlg med i nyhetsbrev



Fotomontasje med bilder fra Unsplash:

Pannekaker: Alexandre Kusper
RotgrĂžnnsaker: Christina Rumpf
LammelÄr: Ruman Amin
BĂžnner: Milada Viegrova
PÄskeliljer: Tim Gouw
PÄsketre: Kaja Reichardt